× Početna O portalu Baza pitanja Registracija Cjenik Podrška Kontakt Prijava

Baza pitanja i odgovora na Usluge.eu (FAQ)

Česta pitanja i baza odgovora (FAQ) Usluge.eu

Što je portal Usluge.eu

Usluge.eu je oglašavački portal na kojem korisnici mogu pretraživati usluge ali i objavljivati, odnosno oglašavati svoje djelatnosti, ponudu usluga, proizvodnju, zanate isl i to potpuno besplatno.

Kome je namijenjen portal Usluge.eu?

Portal je namijenjen svim korisnicima bilo da traže određenu uslugu ili poduzetnicima, tvrtkama, obrtnicima, udrugama i svim ostalim poslovnim oblicima koji žele objaviti svoje vlastite usluge i time povećati obujam svojeg poslovanja.

Da li se mogu oglašavati kao fizička osoba odnosno neregistrirana djelatnost?

U skladu sa Zakonom o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti (NN 61/11, 66/19) zabranjena je objava oglasa koji su u vezi s obavljanjem neregistrirane djelatnosti, odnosno oglasa koji su u vezi s obavljanjem djelatnosti koja nije upisana u sudski registar ili drugi odgovarajući registar ili prijavljena nadležnim tijelima kada je to predviđeno propisima, kao i ako ne postoje zakonom propisani akti o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti ili ako je izrečena zabrana obavljanja djelatnosti odlukom nadležnog tijela.

Trebam li registrirati račun na portalu?

Za pretraživanje usluga nije potrebno registrirati korisnički račun no da bi objavili svoje vlastite usluge na portalu registracija je obavezna.

Kako registrirati ili otvoriti korisnički račun?

U izborniku kliknite na link Registracija te ispunite sva polja obrasca. Obavezna polja označena su zvijejezdicom (*) te se obrazac neće poslati ako sva obavezan polja nisu ispunjena.

Što znači potvrda e-mailom?

Da bi Usluge.eu bile sigurne da korisnik koji otvara korisnički račun ima i pristup e-mailu ili da je upisao ispravan e-mail koji koristi pri registraciji, potrebno je kliknuti na poveznicu koju ćemo vam poslati nakon slanja obrasca za registraciju.

Što nakon registracije računa?

Nakon registracije računa možete početi objavljivati usluge koje nudite. Zakonska je odgovornost svakog korisnika da sve objave budu u skladu sa zakonskim odredbama Republike Hrvatske i Uvjetima korištenja Usluge.eu.

Kako se vrši brisanje računa?

Zahtjev za brisanje računa šalje se na e-mail: info@usluge.eu i to s e-mail-a s kojega je račun registriran. Nakon zahtjeva korisnik će biti kontaktiran radi dodatne potvrde.

Koliko se naplaćuje objava usluga?

Objava usluga na portalu Usluge.eu se na naplaćuju no ako želite postaviti svoju objavu opcijom "istaknute objave" potrebno je uplatiti naknadu za pozicioniranje usluge na istaknutu poziciju. Cjenik možete pogledati rubrici: cjenik usluga

Što je istaknuta pozicija prikaza?

To su plaćene pozicije objava koje se prikazuju prije besplatnih objava.

Kako je određen redoslijed kojim se objave prikazuju?

Prilikom objave oglasa vaša objava postavljena je na vrh prikaza. Da bi poslali svoju objavu/usluge na vrh rezultata prikaza, molimo da koristite opciju „Skok na vrh“. Ako dva korisnika koriste opciju „Skok na vrh“ u istoj kategoriji usluga, tada će se prva prikazivati obavijest korisnika koji je zadnji koristio opciju „Skok na vrh“. Opciju „skok na vrh“ možete koristiti jedno dnevno.

Koliko se naplaćuje isticanje objava/usluga?

Cjenik možete pogledati rubrici: cjenik usluga.

Koliko će moja objava ostati na vrhu stranice?

Vaša obavijest će se prikazivati prva sve dok korisnik koji ima objavu u istoj kategoriji ne klikne opciju „Skok na vrh“.

Zašto postoje obavezna polja?

Radi pravilnog prikaza i funkcioniranja stranica neka od polja su obavezna. Primjer: Bez i jednog kontakt podatka korisnicima neće biti moguće kontaktirati oglašivača.

Nakon objave moja usluga nije vidljiva, zašto?

Neka usluge podliježu dodatnom pregledu od strane naših administratora.
Neka razlozi mogu biti: Algoritmi Usluge.eu portala su našli mogući nedopušteni sadržaj koji zahtjeva dodatni pregled, prijavljeni sadržaj od strane drugih korisnika, korisnik pod restrikcijom, objava je istekla te ju je potrebno produžiti, objava krši uvjete korištenja Usluge.eu portala isl.

Nakon uređivanja moja objava se više ne prikazuje, zašto?

Algoritam portala je pronašao riječi koje bi mogle kršiti uvjete korištenja ili sadrži nedopuštene riječi. Nakon pregleda objave od strane administrator objava će biti aktivirana.

Koliko dugo je oglas/objava vidljiva?

Objava je vidljiva 30 dana od objave. Da bi se objava i dalje prikazivala potrebno ju je produživati unutar ili svakih 30 dana.

Gdje mogu provjeriti status svojih objava?

Da bi provjeravali, uređivali ili dodavali svoje objave i usluga potrebno je biti prijavljen (Logiran). Klikom na link "Moje usluge“ koji se nalazi u gornjem desnom dijelu portala ulazite u sučelja za upravljene svojim profilom i objavama. Iz korisničkog izbornika izaberite kojim dijelom korisničkog računa želite upravljati.

Koje informacije sadrži sučelje za upravljanje objavama?

Svaka objava sadrži informacije o datumu do koje je objava aktivna, opciji za produživanje aktivnosti za 30 dana, broju posjeta (klikova), recenzijama, statusu te opcijama za uređivanje, brisanjem objave, gumb za isticanje oglasa ii opcija „Skok na vrh“.
Sučelje također sadrži filter za aktivne, na odobrenju, istekle, i neaktivne objave.

Postoji li negdje na stranici tutorijal o tome kako se koristi portal?

U pripremi je tutorijal koji će objasniti osnovno korištenje portala. Tutorijal će biti objavljen u rubrici podrška.

Nudim uslugu ali ni jedna kategorija ne odgovara mojoj usluzi.

Molimo da nam putem kontakt obrasca javite kojoj kategoriji pripada vaša usluga te ćemo razmotriti dodavanje novih kategorija. Da tada molimo da uslugu objavite u kategoriji Razne djelatnosti >  Ostale usluge i djelatnosti.

Postoje li određena pravila pri objavljivanju?

Sve objave moraju biti u skladu s Uvjetima korištenja.
Zabranjeno je oglašavanje:

  • Pornografija
  • Narkotici
  • Oružje (osim sporta i trofeja)
  • Piratske kopije proizvoda.
  • Oglašavanje u kojem reklamna poruka, izravno ili neizravno, potiče diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, posebice na temelju uvjerenja, nacionalne, etničke, vjerske, spolne ili rasne pripadnosti, političke, spolne ili druge pripadnosti, društvenog podrijetla, imovinskog statusa, kulture, jezik, starost ili mentalni ili fizički invaliditet
  • Oglašavanje koje potiče ponašanje koje ugrožava zdravlje ili sigurnost primatelja reklamne poruke
  • Zavaravajuće oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući prikaz, obmanjuje ili može zavarati primatelje reklamnih poruka, koje zbog takve obmanjujuće prirode može utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje ili koje stoga šteti ili bi moglo naštetiti konkurentu oglašivača.
  • Prikriveno oglašavanje koje podrazumijeva predstavljanje robe, usluga, poslovnih naziva, žigova ili drugih znakova, odnosno aktivnosti fizičke ili pravne osobe koja se bavi proizvodnjom robe ili usluga, s namjerom da je takvo predstavljanje u reklamne svrhe i može dovesti u zabludu i javno objaviti njegovu stvarnu prirodu, pod uvjetom da se smatra da postoji namjera posebno, ako je učinjena uz novčanu ili drugu naknadu.
  • Oglašavanje reklamne poruke koja sadrži osobno dobro na temelju kojeg se može utvrditi ili prepoznati identitet osobe, pri čemu se reklamna poruka ne može objaviti bez prethodnog pristanka osobe na koju se osobno dobro odnosi.

Kakvu vrstu sadržaja je moguće objaviti?

Portal podržava objavu tekstualnih sadržaja s poveznicama (linkovima), fotografije i ugrađene video uratke s YouTube-a (Embed). Opcija za ugradnju videa pojavit će se nakon objave usluge pri uređivanju.

Kako se ugrađuje video (Embed from YouTube)?

Posjetite YouTube, pronađite video koji želite ugraditi, stisnite dugme „Embed“, kopirajte ponuđeni kod i zalijepite ga u odgovarajuće polje.
www.youtube.com > klikni na video > share > embed  > kopiraj kod  > kopiraj u odgovarajuće polje

Postoji li mogućnost objave reklamnih bannera na portalu Usluge.eu?

Da. Usluge.eu nude mogućnost objave statičkih reklamnih bannera na stranicama. Cjenik objavljivanja bannera možete pogledati u rubrici: Cjenik usluga.

 


TOP