× Početna O portalu Baza pitanja Registracija Cjenik Podrška Kontakt Prijava

Uvjeti korištenja

Članak 1: Vlasništvo nad sadržajem

Internetska stranica www.usluge.eu, cjelokupni sadržaj istih, sav tekst, slike, audio i video materijal (u daljnjem tekstu: sadržaj) u vlasništvu su portala Usluge.eu (u daljnjem tekstu: Portal ili Usluge.eu). Korištenjem informacija ili drugih usluga dostupnih na ovoj stranici pristajete na uvjete i odredbe (u daljnjem tekstu: uvjeti korištenja). Portal zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja, u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. O promjeni uvjeta korištenja možete saznati samo posjećujući stranicu Uvjeti korištenja na ovom portalu.

Članak 2: Sadržaj Web stranica

Web stranice predstavljaju online platformu koja omogućuje javnu objavu i pretraživanje oglasa i objava te povezivanje korisnika. Korisnik je svaka fizička i pravna osoba koja pristupa Web stranicama i/ili koristi bilo koje sadržaje dostupne na Web stranicama, uključujući registrirane i neregistrirane korisnike kao i poslovne subjekte s kojima Usluge.eu ima sklopljene ugovore o pružanju usluga.

Članak 3: Registracija

Za korištenje usluga stranice www.usluge.eu potrebna je registracija koja je besplatna. Registrirani korisnik koji je postavio oglas/usluge ima sva prava i obveze koje proizlaze iz Zakonom o nedopuštenom oglašavanju Republike Hrvatske. Fizička ili pravna osoba može imati i koristiti samo jedan registrirani račun.

Korištenje pojedinih sadržaja Web stranica moguće je samo pod uvjetom provedenog postupka registracije. Korisnik je dužan prilikom registracije navesti točne, istinite i potpune podatke potrebne za postupak registracije; suprotno postupanje smatrat će se kršenjem Uvjeta korištenja.

Usluge.eu u svakom slučaju zadržava pravo odbiti registraciju ili ukinuti postojeću registraciju odnosno korisnički račun ili uskratiti korištenje pojedinih sadržaja Web stranica, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave, a posebice u slučaju kršenja Uvjeta korištenja.

Članak 4: Podaci o korisničkom računu

Svi korisnici portala dužni su čuvati podatke o svom korisničkom računu te je korisnik isključivo odgovoran za svu i bilo koju štetu koja može nastati kao posljedica korištenja korisničkog računa od strane druge osobe.

Članak 5: Sadržaj oglasa

Zakonom o nedopuštenom oglašavanju zabranjene su sve vrste obmanjujućeg, prikrivenog i usporednog oglašavanja koje dovode u zabludu primatelja reklamne poruke. Oglas treba sadržavati samo podatke o pruženoj usluzi. Naslov i opis oglasa trebali bi se odnositi samo na predmet prodaje ili usluge. U naslov i tekst oglasa nije dopušteno unositi kontakt telefon, e-mail, facebook, web adresu i cijenu. Također, nije dopušteno podebljati i podcrtavati tekst niti unositi sva velika slova ili posebne grafičke znakove, kako bi se oglas istaknuo. Nije dopušteno oglašavanje više artikala, usluga, potražnje ili bilo čega drugog što nije izravno predmet usluge ili prodaje. Oglasima nije dopušteno korištenje fotografija s drugih oglasnih stranica ili s oglasa drugih oglašivača na našoj stranici. Sadržaj oglasa mora pripadati kategoriji u koju je postavljen. Portal zadržavaju pravo ispravljanja sadržaja oglasa dostavljenih od strane korisnika, bez promjene osnovnog značenja, a u skladu sa Zakonom o nedopuštenom oglašavanju i usvojenim pravilima Portala.

U skladu sa Zakonom o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti (NN 61/2011) zabranjena je objava oglasa koji su u vezi s obavljanjem neregistrirane djelatnosti, odnosno oglasa koji su u vezi s obavljanjem djelatnosti koja nije upisana u sudski registar ili drugi odgovarajući registar ili prijavljena nadležnim tijelima kada je to predviđeno propisima, kao i ukoliko ne postoje zakonom propisani akti o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti ili ukoliko je izrečena zabrana obavljanja djelatnosti odlukom nadležnog tijela.

U skladu sa Zakonom o trgovini (NN 87/08, 96/08, 116/08, 76/09, 114/11, 68/13, 30/14) zabranjeno je oglašavanje i ponuda robe ili usluga navođenjem podataka ili upotrebom izraza kojima se iskorištava ugled drugog trgovca, njegovih proizvoda ili usluga.

U skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14), Servis Usluge.eu nije odgovoran za automatsku, posredničku i privremenu pohranu niti je na bilo koji način odgovorno za sadržaj pohranjenih podataka.

Također, na Web stranicama nije dozvoljeno vrijeđati, omalovažavati, prijetiti ili na drugi način uznemiravati druge korisnike i posjetitelje Web stranica. Usluge.eu ne jamči dostupnost oglasa korisnicima nakon isteka oglasa.

Članak 6: Uvjeti oglašavanja

Objavljenje oglasa i usluga se na naplaćuje no ako korisnik želi oglas poslati na vrh prikaza, naplaćuje se naknada za taj postupak po važećem cjeniku

Ukoliko je oglas plaćen - ali ne ispunjava neke od uvjeta oglašavanja - biti će odbijen ili deaktiviran. Usluge.eu će iznos zadržati i proknjižiti kao naknadu za obavljenu korespondenciju i manipulativne knjigovodstvene troškove korisnikovom greškom.

Članak 7: Zabrana oglašavanja

Zabranjano je oglašavanje:

 • Pornografija
 • Narkotici
 • Oružje (osim sporta i trofeja)
 • Piratske kopije proizvoda.
 • Oglašavanje u kojem reklamna poruka, izravno ili neizravno, potiče diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, posebice na temelju uvjerenja, nacionalne, etničke, vjerske, spolne ili rasne pripadnosti, političke, spolne ili druge pripadnosti, društvenog podrijetla, imovinskog statusa, kulture, jezik, starost ili mentalni ili fizički invaliditet
 • Oglašavanje koje potiče ponašanje koje ugrožava zdravlje ili sigurnost primatelja reklamne poruke
 • Zavaravajuće oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući prikaz, obmanjuje ili može zavarati primatelje reklamnih poruka, koje zbog takve obmanjujuće prirode može utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje ili koje stoga šteti ili bi moglo naštetiti konkurentu oglašivača.
 • Prikriveno oglašavanje koje podrazumijeva predstavljanje robe, usluga, poslovnih naziva, žigova ili drugih znakova, odnosno aktivnosti fizičke ili pravne osobe koja se bavi proizvodnjom robe ili usluga, s namjerom da je takvo predstavljanje u reklamne svrhe i može dovesti u zabludu javno objaviti njegovu stvarnu prirodu, pod uvjetom da se smatra da postoji namjera posebno, ako je učinjena uz novčanu ili drugu naknadu.
 • Oglašavanje reklamne poruke koja sadrži osobno dobro na temelju kojeg se može utvrditi ili prepoznati identitet osobe, pri čemu se reklamna poruka ne može objaviti bez prethodnog pristanka osobe na koju se osobno dobro odnosi.

Članak 8: Deaktivacija oglasa/objave

Oglas se može deaktivirati iz sljedećih razloga:

 • Tekst oglasa nije u skladu sa Zakonom o nedopuštenom oglašavanju i uređivačkom politikom Portala,
 • duplikat oglasa: Zabranjeno je više puta ponavljati identičan ili sličan oglas/objavu. Slični oglasi su oni koji imaju isti predmet prodaje ili istu vrstu usluge,
 • neprikladna kategorija: Postavili ste svoj oglas u kategoriju koja ne odgovara tekstu oglasa,
 • oglasili ste potražnju: Usluge.eu ne podržavaju objavu potražnje usluge,
 • oglas nije na vrijeme obnovljen ili je istekao datum prikazivanja,
 • oglas sadrži očite jezične i slične pogreške,
 • oglas sadržava nedopuštene HTML i SCRIPT tagove,
 • oglas sadržava kontakt informacije (telefon, e-mail adresa) unutar naslova oglasa,
 • fotografija u oglasu sadrži grafička rješenja ili detalje koji su neprimjereni,
 • proizvod i/ili oglašivač krše prava intelektualnog vlasništva,
 • proizvod može uzrokovati štetu,
 • Usluge.eu posumnja da oglas predstavlja pokušaj prijevare ili se koristi za ili je u vezi s počinjenjem kaznenog djela,
 • proizvod i/ili sadržaj oglasa ima uvredljiv, diskriminirajući i/ili nezakonit sadržaj;

Članak 9: Deaktivacija fotografija u oglasu/objavi

Uz oglas možete postaviti 20 fotografija, ali one moraju sadržavati samo predmet prodaje ili ilustraciju usluge koja se oglašava. Nisu dozvoljene objavljivanje fotografija:

 • neprikladnog sadržaj,
 • koji ne odgovaraju tekstu oglasa,
 • s drugih stranica, iz drugih tiskanih medija ili bilo kojeg jasno identificiranog izvora,
 • iz oglasa drugih oglašivača na našoj stranici,
 • fotografije koje sadrže grafičku obradu za isticanje,
 • fotografije koje sadrže web ili adresu e-pošte oglašivača.

Članak 10: E-mail obavijesti

Registracijom korisnik pristaje povremeno primati promotivne email-ove od Portala, kao i biti obaviješten o statusu oglasa.

Članak 11: Korištenje i zaštita podataka i privatnosti

Usluge.eu prikupljaju i obrađuje osobne podatke korisnika. Detaljan pregled obrade i zaštite osobnih podataka dostupan je u Politici privatnosti.

Članak 12: Korištenje kolačića

Što su "kolačići"?  Kolačići su skup podataka koji služe kao vaš individualni identifikator.

Svrha "kolačića" Portal koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kada pristupite određenoj stranici Usluge.eu, šaljemo vam kolačiće koji se pohranjuju na vašem računalu i služe za bilježenje informacija o vašim prethodnim posjetama (npr. koliko ste puta posjetili našu stranicu). Kolačići ne sadrže vaše osobne podatke, ali su tu da omoguće brže i korisnije korištenje informacija i podataka koje ste prethodno ostavili prilikom pristupanja stranici portala. Našim kolačićima na vašem računalu ne može pristupiti nijedna web stranica koja nije dio portala.

Kako bi bolje razumjeli ponašanje korisnika, portal također koristi Google Analytics. Prikupljeni podaci ni na koji način nisu povezani s vašim osobnim podacima koje ste dostavili prilikom registracije na našoj stranici. Osim navedenog, ponašanje korisnika prate i usluge postavljanja reklamnog sadržaja. Ove usluge prate ponašanje korisnika kako bi plasirali reklamnu poruku i uspješnost reklamne kampanje. Također, ovi sustavi prosljeđuju prikupljene podatke trećim stranama i te se informacije mogu koristiti za postavljanje reklamnih poruka na druge stranice.

Zabrana kolačića Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Imate mogućnost zabraniti primanje kolačića s web stranice halooglasi.com odabirom ove opcije na Alati / Opcije u svom pregledniku. Imajte na umu da će to dovesti do uklanjanja nekih od osnovnih funkcionalnosti portala.

Korištenjem portala pristajete na obradu vaših podataka putem tražilice, na opisani način i za navedene svrhe. Portal se obvezuje da podaci zabilježeni u profilu korisnika nikada neće biti proslijeđeni nikome osim u situacijama kada to zakon nalaže.

Članak 13: Marketing

U skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama, Usluge.eu su ovlaštene upotrebljavati podatke o adresama elektroničke pošte svojih registriranih korisnika u svrhu prodaje proizvoda i usluga, za izravnu promidžbu, uključujući slanje newslettera, slanje obavijesti o statusu predanog oglasa, kao i ostalim vrstama obavijesti vezanima uz oglas.

Članak 14: Dopuštena je samo osobna upotreba

Ova je stranica namijenjena samo za osobnu, nekomercijalnu upotrebu. U tom smislu, zabranjeno je preuzimati sadržaj, kopirati, prikazivati, reproducirati, objavljivati, licencirati, obrađivati, prodavati, transformirati i objavljivati ​​na drugim stranicama ili kopirati početnu stranicu portala, ili bilo koju drugu stranicu ili bilo koji dio sadržaja na drugoj stranici, što se smatra kršenjem Zakona o autorskom i srodnim pravima. Također je zabranjena zlouporaba svih podataka naših oglašivača od strane drugih pravnih ili fizičkih osoba, kako bi ponudili svoje usluge i mogućnosti oglašavanja putem drugih medija. Zabranjena je svaka zlouporaba registracije. Usluge.eu zadržavaju pravo obustaviti oglašavanje ako utvrde da se korisnik oglašava putem više računa i time oglašava više od dopuštenih besplatnih oglasa/usluga.

Članak 15: Zaštita autorskih prava

Podaci i sadržaj na stranici zaštićeni su Zakonom o autorskom i srodnim pravima, a autorska prava se odnose na sadržaj stranice, tekstove, njihov dizajn, slikovni sadržaj, grafike i druge prikaze sadržaja portala. Podaci se mogu koristiti samo na način i pod uvjetima predviđenim ovim uvjetima korištenja. Svi podaci o korisnicima/kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenicima, koji su dužni poštivati ​​načelo privatnosti.

Članak 16: Odgovornost

Usluge.eu nisu odgovorne za:

 • točnost, sadržaj, potpunost, zakonitost, pouzdanost ili dostupnost informacija i sadržaja prikazanih na stranici, osim onih koji se odnose na usluge koje pruža portal, za koje je odgovoran sukladno Općim uvjetima za dostupnost i pružanje ovih usluga,  u skladu sa zakonskim propisima tog područja.
 • brisanje, lažno predstavljanje ili kasna dopuna bilo koje informacije ili sadržaja, zbog pogrešaka na stranicama ili zbog kkontinuiranosti rada stranice.
 • bilo kakvu štetu uzrokovanu preuzimanjem datoteka ili pristupom bilo kojem sadržaju na Internetu, uzrokovanu ovim stranicama. Korištenjem stranice prihvaćate punu odgovornost za bilo kakvu štetu uzrokovanu informacijama dobivenim putem ove stranice, za štetu uzrokovanu učitavanjem datoteka i dokumenata na vaše računalo i za bilo koju drugu vrstu štete uzrokovane bilo kojim sadržajem dobivenim putem ove stranice. Usluge.eu zadržavaju pravo isključiti iz daljnjeg korištenja stranice svakog korisnika koji zlorabi ili na bilo koji način neovlašteno koristi ovu stranicu.
 • svi eventualni sporovi koji proizlaze iz odnosa između oglašivača i korisnika rješavaju se isključivo između oglašivača i korisnika. Usluge.eu nisu odgovorne za štetu bilo koje vrste koja proizlazi iz takvih odnosa.
 • za ispravnu ili netočnu upotrebu stranice, kao i za bilo kakvu štetu koja može nastati na temelju toga,
 • za bilo kakvu štetu koju korisnik pretrpi ispravnim ili nepravilnim korištenjem stranice, kao i drugih informacija,, usluga, savjeta ili proizvoda dobivenih putem poveznica ili oglasa na stranici, ili onih koji su na bilo koji način povezani sa stranicama .
 • za neispravan rad portala ili prekid usluge, koji je uzrokovan izravno ili neizravno prirodnim silama ili drugim uzrocima izvan razumne kontrole, koji uključuju: probleme s internetom, neispravnosti računalne opreme, probleme s telekomunikacijskom opremom i uređajima, nestanke struje, štrajkove, rad zastoji, neredi, nedostatak sadržaja ili nedostatak radne snage, nalozi državnih i drugih tijela. Svi stavovi izraženi unutar stranice nisu stavovi portala, već ih prenosimo na stranicu samo "onakvima kakvi jesu" i ni na koji način nismo odgovorni za njihov sadržaj. Ukoliko je korisnik povrijedio autorska prava treće strane, on snosi svu odgovornost, a portal će, nakon primitka obavijesti o mogućem kršenju autorskih prava, ukloniti naznačeni sadržaj do rješavanja spora, temeljem povrede bilo kojeg autorskog ili drugog srodnog prava. Oglašivač koji odluči javno objaviti bilo koju osobnu identifikaciju čini to na vlastitu odgovornost.
 • Usluge.eu nije odgovorno bilo kojim osobama za bilo koju vrstu štete koja može nastati izravno ili neizravno kao posljedica korištenja savjeta dostupnih na Web stranicama (preuzetih s drugih portala / autora članka / pravnika / arhitekta / savjetnika).
 • Korisnik je dužan portalu Usluge.eu nadoknaditi sve i bilo koje troškove vezane uz zahtjeve ili pravne postupke trećih osoba poduzete u vezi sa sadržajem oglasa ili drugim postupanjem korisnika.

Članak 17: Brisanje korisničkog računa

Zahtjev za brisanje korisničkog računa podnosi se pismenim putem na e-mail adresu: info@usluge.eu i to putem e-mail adrese koju ste koristili za registraciju korisničkog računa.

Članak 18: Pristanak na odredbe i uvjete korištenja stranice

Korištenjem stranice slažete se s ovim uvjetima i nije potrebna posebna suglasnost korisnika za obvezivanje ovim uvjetima. Poznavanje ovih Uvjeta korištenja stranice u svakom trenutku odgovornost je korisnika stranice.

Članak 19: Mjerodavno pravo i nadležnost

Na ove Uvjete korištenja primjenjuje se pravo Republike Hrvatske. U slučaju bilo kakvog spora vezanog za tumačenje, sadržaj, primjenu ili kršenje Uvjeta korištenja, bit će nadležan sud u Zagrebu, Hrvatska.


TOP