× Početna O portalu Baza pitanja Registracija Cjenik Podrška Kontakt Prijava

Zaštita i privatnost podataka

Korištenje i zaštita podataka

Portal Usluge.eu (ud danjem tekstu „Portal“ ili „Usluge.eu“) dužni su štititi privatnost osobnih podataka oglašivača sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Usluge.eu prikupljaju samo potrebne i osnovne podatke o oglašivačima, kao i one propisane Zakonom o oglašavanju.

Koje podatke prikupljamo

Portal poštuje privatnost svojih oglašivača i korisnika stranice. Podaci koje prikupljamo su podaci koje izravno unosite prilikom postavljanja oglasa, kreiranja korisničkog računa, razmjene poruka na stranicama portala. Podaci koje možemo pohraniti i u posebnim slučajevima obrađivati ​​su: ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela i telefona, ID broj, OIB, grad, država, opis, web adresa, broj zaposlenika i fotografija profila ili usluge koju oglašavate. Možemo pohraniti podatke o uređajima s kojih pristupate stranicama portala, što može uključivati ​​vrstu, marku i model uređaja, operativni sustav i njegovu verziju, jedinstvene oznake uređaja, podatke o internetskoj mreži s koje pristupate našim mjesto.

Podatke o lokaciji s koje pristupate portalu možemo prikupljati i obraditi putem tehnologija kao što su IP adresa ili GPS senzor mobilnog telefona. Možemo pohraniti podatke o uplatama koje ste izvršili na Usluge.eu ili za njeno korištenje prilikom plaćanja oglasa i poboljšanja pozicije oglasa, što može uključivati ​​naziv banke, broj tekućeg računa, mjesto i vrijeme plaćanja. U slučaju plaćanja putem SMS-a, možemo pohraniti vaš broj telefona.

Svrha obrade podataka

Podatke ostavljene na portalu prikupljamo i obrađujemo u svrhu nesmetanog funkcioniranja i olakšavanja korištenja stranice i oglašavanja na njoj u skladu sa zakonom, te u svrhu sigurnosti korisnika u procesu kupnje i prodaje proizvoda ili pružanja usluge. Podatke koje unesete prilikom registracije, slanja traženja oglasa koristimo u svrhu poboljšanja i razvoja stranice.

Podatke o uređajima i lokacijama s kojih pristupate stranici usluge.eu koristimo u svrhu pružanja sigurnosti korisnicima i zaštite sigurnosti korisnika.

Sigurnost podataka

U procesu prikupljanja, pohrane i obrade podataka primjenjujemo potrebne standarde u zaštiti podataka, kako bismo osigurali njihovu sigurnost. Primjenjujemo sve organizacijske, tehničke i mjere zaštite osoblja u skladu sa zahtjevima važećeg Zakona o zaštiti osobnih podataka. To uključuje mjere tehničke zaštite, mjere zaštite koje se odnose na fizički pristup mjestu gdje se pohranjuju vaši podaci, mjere informacijske sigurnosti za vaše podatke u skladu s važećim propisima i druge mjere primjerene svrsi obrade podataka i potrebne za zaštitu određenih podataka o osobnosti. Treće strane koje obrađuju podatke također imaju obvezu primijeniti sve potrebne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere.

Pristup podacima

Ovisno o konkretnoj namjeni, predstavnici portala mogu imati pristup određenim osobnim podacima oglašivača. te partnerske tvrtke i provjereni suradnici koji pomažu poboljšati usluge koje portal nudi svojim korisnicima.

Iznimno, osobni podaci mogu se dostaviti nadležnim državnim tijelima u skladu sa zakonskom obvezom u mjeri u kojoj je to potrebno.

Sve strane koje imaju pristup podacima dužne su poduzeti odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere u svrhu zaštite i sigurnosti. U situacijama kada obradu podataka po našem nalogu obavlja treća pravna osoba, ugovorom se uređuje postupak obrade osobnih podataka i mjere zaštite.

Razdoblje čuvanja podataka

Vaše podatke čuvamo vrijeme potrebno za postizanje određene svrhe ili do opoziva dane suglasnosti za pohranu i obradu. Podaci se tada brišu osim u iznimnim slučajevima kada su nužni za ispunjenje naše zakonske obveze ili kada mogu dovesti do sprječavanja istrage, otkrivanja ili progona u kaznenom postupku, kao i do sprječavanja potraživanja u sudskim sporovima.

Podatke koje nam ostavite tijekom registracije čuvamo sve dok se vaš korisnički račun ne izbriše.

Vaša prava u vezi s podacima koje prikupljamo

U svakom trenutku imate pravo uvida u sve svoje osobne podatke koje smo prikupili putem Vašeg korisničkog računa na Usluge.eu, kao i pravo zahtijevati da Vam dostavimo sve Vaše osobne podatke koje pohranjujemo u skladu s primjenjivim propisima Republike Hrvatske. U svakom trenutku imate pravo promijeniti svoje podatke koji su netočni, podnijeti zahtjev za brisanje vaših osobnih podataka ili korisničkog računa. Svoj pristanak za obradu podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku, nakon čega prestajemo s daljnjom obradom vaših osobnih podataka i brišemo te podatke. Iznimka su slučajevi u kojima brisanje vaših podataka može dovesti do sprječavanja istrage, otkrivanja ili progona u kaznenom postupku, kao i do sprječavanja potraživanja u sudskim sporovima, o čemu ćete biti obaviješteni.

Poruke i obavijesti

Cilj slanja poruka i obavijesti je što jednostavnije korištenje portala i prezenntaciju usluga na najučinkovitiji način. Poruke koje vam šaljemo su:

  • Podsjetimo vas kada vaš oglas ističe
  • Da vas obavijestimo o statusu vašeg oglasa kada bude objavljen, odobren.
  • Obavijestimo vas o popustima koje ste ostvarili putem portala
  • da vas obavijestimo o zanimljivim ponudama na našim stranicama
  • Za informiranje o tehničkim, poslovnim ili pravnim promjenama vezanim uz rad portala

Korištenje kolačića

Što su "kolačići"? Kolačići su skup podataka koji služe kao vaš individualni identifikator.

Vrste kolačića

Funkcionalni kolačići – neophodni su za normalno funkcioniranje stranice. Omogućuju korisnicima da se slobodno kreću po stranicama. Marketinški kolačići – omogućuju prikaz oglasa i reklama koje su relevantne i privlačne pojedinom korisniku na temelju njegovog ponašanja na stranici. U tu svrhu koristimo Google Adwords, Facebook Pixel.

Statistički kolačići – omogućuju razumijevanje načina na koji korisnici koriste stranicu i daju uvid u popularne stranice portala. Oni pomažu u stalnom ažuriranju stranice i poboljšanju njezine kvalitete. U tu svrhu koristimo Google Analytics. Svrha "kolačića"

Portal koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kada pristupite određenoj stranici portala, šaljemo vam kolačiće koji su pohranjeni na vašem računalu i služe za bilježenje informacija o vašim prethodnim posjetama (npr. koliko ste puta posjetili našu stranicu). Kolačići ne sadrže vaše osobne podatke, ali su tu da omoguće brže i korisnije korištenje informacija i podataka koje ste prethodno ostavili prilikom pristupanja stranici Usluge.eu. Našim kolačićima na vašem računalu ne može pristupiti nijedna web stranica koja nije dio portala.

Kako bi bolje razumjeli ponašanje korisnika, portal također koristi Google Analytics. Prikupljeni podaci ni na koji način nisu povezani s vašim osobnim podacima koje ste dostavili prilikom registracije na našoj stranici. Osim navedenog, ponašanje korisnika prate i usluge postavljanja reklamnog sadržaja. Ove usluge prate ponašanje korisnika kako bi plasirali reklamnu poruku i uspješnost reklamne kampanje. Također, ovi sustavi prosljeđuju prikupljene podatke trećim stranama i te se informacije mogu koristiti za postavljanje reklamnih poruka na druge stranice.

Zabrana kolačića

Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. U svakom trenutku imate mogućnost zabraniti primanje kolačića s web stranice Usluge.eu. Uklanjanjem kolačića portala  će dovesti do otkazivanja nekih od osnovnih funkcionalnosti stranice. Da li prihvaćate i pohranjujete sve kolačiće postavlja se u vašem web pregledniku. U postavkama u izborniku web preglednika koji koristite možete isključiti prihvaćanje novih i izbrisati sve već spremljene kolačiće. Ako želite prihvatiti kolačiće s naše stranice, ali ne i trećih strana (marketinški kolačići, Google Ads, Facebook...), u postavkama možete odabrati "Blokiraj kolačiće treće strane".

Kontakt

Ako želite da prestanemo pohranjivati ​​i obrađivati ​​vaše podatke, imate bilo kakve prijedloge ili nedoumice, možete nam pisati na info@usluge.eu

 


TOP